Tiesitkö, että leipä on ekologinen valinta?
Varsinkin täysjyväleipä on osa ympäristöystävällistä ruokavaliota. Suurin osa leivistä valmistetaan käyttämällä vain kasvipohjaisia raaka-aineita.
Ruoan tuotanto on yksi suurimmista kasvihuonepäästöjen tuottajista sekä makean veden kuluttajista. Ruoan tuotantoa tulee kehittää kestävämmäksi ja ympäristö- ystävällisemmäksi. – Kuluttajien toiminta vaikuttaa myös! Kotitalouksien ruokahävikki on Suomessa n. 120-160 miljoona kg / vuosi.
Luonnonvaroja kuluttaa vähiten viljavalmisteiden ja kasvisten tuotanto ja eniten punaisen lihan tuotanto. Ilmastokuormitusta ja rehevöitymistä voi vähentää lisäämällä ruokavalioon ruokapyramidin alaosissa olevia ruokia (kasvikset ja viljatuotteet).