Myllytuotteiden kivennäisainepitoisuuksia
Eri viljoista valmistettujen myllytuotteiden kivennäisainepitoisuuksia voi vertailla oheisen taulukon avulla.
Taulukko 27. Myllytuotteiden kivennäisainepitoisuuksia.
Vilja | Tuote | Kivennäisainepitoisuus % |
Vehnä |
Täysjyvävehnähiutale |
1,40 |
Täysjyvävehnärouhe ja -litiste | 1,50 | |
Vehnäjauho |
||
|
- Täysjyvävehnäjauho (graham) |
1,50 |
- Tumma vehnäjauho (hiivaleipäjauho) |
1,20 | |
- Puolikarkea vehnäjauho |
0,70 | |
- Karkea vehnäjauho |
0,50 | |
- Erikois- eli ydinvehnäjauho |
0,50 | |
Suurimo |
||
- Tumma mannasuurimo |
0,90 | |
- Mannasuurimo |
0,40 | |
Vehnäalkio | 4,70 | |
Vehnälese | 6,50 | |
Ruis | Täysjyväruishiutale | 1,70 |
Täysjyväruisrouhe ja -litiste | 1,60 | |
Ruisjauho |
||
- Ruisjauho (täysjyvä) |
1,60 | |
- Sihtiruisjauho |
0,80 | |
- Lestyruisjauho |
<0,8 | |
Ohra | Täysjyväohrahiutale | 0,90 |
Ohrasuurimo | 1,00 | |
Ohrajauho |
||
- Ohrajauho |
1,00 | |
- Lestyohrajauho |
<1,0 | |
Kaura | Täysjyväkaurahiutale ja -litiste | 1,90 |
Kauralese | 2,60 | |
Riisi | Täysjyväriisi | 1,50 |
Tumma riisi | 0,80 | |
Puuroriisi (hiottu) ja riisihiutale | 0,40 | |
Maissi | Maissisuurimo | 0,80 |
Popcorn | 6,20 | |
Hirssi | Hirssisuurimo | 1,10 |
Tattari | Tattarisuurimo | 1,80 |
Tattarijauho | 0,90 |
Lähde: Melia Oy/Tiedonantoja 1998, Kauppamyllyjen Yhdistys 1998.