Valikko

Medialle

Save the date: Leipätiedotuksen webinaari – Leivästä kasviproteiinia ruokavalioon

03.02.2025

Leipätiedotus järjestää webinaarin tiistaina 11.3.2025 klo 9.30-11.00

Viljalla ja leivällä on merkittävä rooli ravitsemuksessamme myös proteiinin lähteenä sekä askelissamme kohti kasvipainotteista kestävämpää ruokavaliota. Luonnonvarakeskus LUKEn mukaan me suomalaiset saamme kasviproteiinista ylivoimaisesti suurimman osan viljoista, erilaisten viljatuotteiden muodossa. Valtion ravitsemusneuvottelukunta linjasi syksyllä julkaistuissa ravitsemussuosituksissa, että nykyistä kasvipainotteisempi ruokavalio, eli täysjyväviljan, kasvisten, marjojen, hedelmien ja palkokasvien osuuden lisääminen, edistää ihmisten ja ympäristön hyvinvointia.

Leipätiedotus järjestää nyt webinaarin, jossa on esillä ajankohtaista asiaa uusista ravitsemussuosituksista sekä puheenvuoroja miksi ja miten suositukset ohjaavat meitä täysjyväisempään ja kasvispainotteisempaan ruokavalioon. Lisäksi kannattaa tulla kuuntelemaan, mitä kuluttajat vastasivat kuluttajatutkimuksemme kysymyksiin leivästä.

Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin helmikuussa, mutta laitathan tilaisuuden jo kalenteriisi. Voit halutessasi ilmoittautua tilaisuuteen jo nyt laittamalla sähköpostia terhi.virtanen@leipatiedotus.fi. Lähetämme ilmoittautuneille Teams -linkin lähempänä ajankohtaa.

Leivästä kasviproteiinia ruokavalioon -webinaari

Ajankohta: ti 11.3. klo 9.30-11 Microsoft Teams

Puhujat:

  • Pääsihteeri Satu Jyväkorpi; Valtion ravitsemusneuvottelukunta
  • Professori Anne-Maria Pajari; Helsingin yliopisto, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto
  • Toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen; Leipätiedotus ry

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Terhi Virtanen
Projektikoordinaattori, ETM
Leipätiedotus ry
040 501 6279
terhi.virtanen@leipatiedotus.fi