Valikko

Medialle

Leipätiedotuksen webinaarikutsu: Leivästä kasviproteiinia ruokavalioon

20.02.2025

Leipätiedotus järjestää webinaarin tiistaina 11.3.2025 klo 9.30-11.00

Viljalla ja leivällä on merkittävä rooli ravitsemuksessamme myös proteiinin lähteenä sekä askelissamme kohti kasvipainotteista kestävämpää ruokavaliota. Luonnonvarakeskus LUKEn mukaan me suomalaiset saamme kasviproteiinista ylivoimaisesti suurimman osan viljoista, erilaisten viljatuotteiden muodossa. Valtion ravitsemusneuvottelukunta linjasi syksyllä julkaistuissa ravitsemussuosituksissa, että nykyistä kasvipainotteisempi ruokavalio, eli täysjyväviljan, kasvisten, marjojen, hedelmien ja palkokasvien osuuden lisääminen, edistää ihmisten ja ympäristön hyvinvointia.

Leipätiedotus järjestää nyt webinaarin, jossa on esillä ajankohtaista asiaa uusista ravitsemussuosituksista sekä puheenvuoroja miksi ja miten suositukset ohjaavat meitä täysjyväisempään ja kasvispainotteisempaan ruokavalioon. Lisäksi kannattaa tulla kuuntelemaan, mitä kuluttajat vastasivat kuluttajatutkimuksemme kysymyksiin leivästä. Kerromme tuloksia Leipätiedotuksen kuluttajatutkimuksista sekä vertaamme suomalaisten näkemyksiä ruotsalaisten vastauksiin (Brödinstitutet: Brödtermometer 2025).

Tilaisuuteen voi ilmoittautua laittamalla sähköpostia terhi.virtanen@leipatiedotus.fi. Lähetämme ilmoittautuneille Teams -linkin lähempänä ajankohtaa.

Leivästä kasviproteiinia ruokavalioon -webinaari
Ajankohta: ti 11.3. klo 9.30-11 Microsoft Teams

Ohjelma:

  • Kestävää terveyttä ruoasta- kansalliset ravitsemussuositukset. Pääsihteeri Satu Jyväkorpi; Valtion ravitsemusneuvottelukunta
  • Ravitsemukselliset edut ja haasteet siirryttäessä kohden kestävämpiä ruokavalioita. Professori Anne-Maria Pajari; Helsingin yliopisto, Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto
  • Mitä kuluttaja tietää täysjyvästä? Toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen; Leipätiedotus ry

Tervetuloa!

Lisätietoja:
Terhi Virtanen
Projektikoordinaattori, ETM
Leipätiedotus ry
040 501 6279
terhi.virtanen@leipatiedotus.fi