Täysjyvätesti
Täysjyväviljan saannin on todettu alentavan riskiä sairastua moniin kroonisiin sairauksiin. Täysjyvää suositellaan syömään 90 g päivässä, jotta sen terveysvaikutukset saadaan hyödynnettyä.
Markkinoilla on monia täysjyväisiä tuotteita ja ateriat voi koostaa monenlaisesta täysjyvästä käyttämällä esimerkiksi täysjyväisiä ateriajyviä tai täysjyväpastaa lisukkeena, rakentamalla pizzan täysjyväisen pizzapohjan päälle, valitsemalla täysjyväisen leivän ja tarjoamalla jälkiruoaksi täysjyväiseen piirakkapohjaan leivotun piirakan. Aamu- ja välipaloille tarjolle löytyy täysjyväisiä puuroja, leipiä, keksejä ja muroja.
Muistele mitä eilen söit ja täytä alla oleva kysely. Merkitse "annoksia" -neliöön päivittäinen ruoka-annoksesi (kpl) kyseistä tuotetta. Lomake laskee sinulle täysjyväpisteet, kun täytät kenttiin annosmäärät ja painat Laske.