Leipäviikkoa vietetään jälleen syyskuussa viikolla 37 eli 9.-15.9.2024.
Leipätiedotuksen järjestämä Leipäviikko täyttää kuluvana vuonna jo 60 vuotta ja teemana on tänä vuonna täysjyvä.
Täysjyväsaannin on todettu alentavan riskiä sairastua moniin kroonisiin sairauksiin. Viime vuonna julkaistuissa pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa annettiin ensimmäisen kerran määrällinen suositus täysjyvän saannista (90 g/vrk). Syksyllä 2024 julkaistaan suomalaiset kansalliset ravitsemussuositukset, jotka pohjautuvat pohjoismaisiin suosituksiin myös täysjyvän saannin osalta.
Markkinoilla on monia täysjyväisiä tuotteita ja ateriat voi koostaa monenlaisesta täysjyvästä käyttämällä esimerkiksi täysjyväisiä ateriajyviä tai täysjyväpastaa lisukkeena, rakentamalla pizzan täysjyväisen pizzapohjan päälle, valitsemalla täysjyväisen leivän ja tarjoamalla jälkiruoaksi täysjyväiseen piirakkapohjaan leivotun piirakan. Aamu- ja välipaloille tarjolle löytyy täysjyväisiä puuroja, leipiä, keksejä ja muroja.
Tästä syystä Leipäviikon teemana onkin tänä vuonna: Hyvää täysjyvää!
Testaa oma täysjyväviljan saantisi täysjyvätestillä.
Leipäviikon materiaaleja voi tilata nettisivujemme materiaalitilauslomakkeen kautta
Hyvää täysjyvää -juliste
Täysjyväviljaa 90 g päivässä -juliste