Valikko

Leipäviikko

Suolaiset ritarit

Suolaiset ritarit (kuva ja resepti: Minna Kuukka)

(resepti 4:lle)

8 viipaletta vaaleaa tai sekaleipää, esim. maalaisleipä tai vastaava,

myös kuivumaan päässyt leipä sopii hyvin

3 dl maitoa

3 munaa

reilu tl pilkottua ruohosipulia

1 tl hienonnettua tuoretta timjamia

vajaa tl oreganoa

1 1/2 tl suolaa

mustapippuria

1 hienonnettu valkosipulinkynsi

 

Sekoita munat ja maito laakeassa astiassa hyvin, lisää kaikki mausteet, sekoita jälleen. Laita paistinpannu lämpenemään ja pannulle reilu nokare voita. Laita leipäpalat pari kerrallaan hetkeksi munamaitoon uiskentelemaan, käännä niin, että molemmat puolet kastuvat hyvin ja nosta sitten pannulle keskilämmölle ottamaan väriä. Anna muhia rauhassa ja käännä, kun pinta on kauniin ruskettunut. Sama toiselle puolelle. 

Nosta suolaiset ritarit lautaselle ja aseta niiden päälle paistettu kananmuna. 

Voit ripotella päälle paistettuja pekonin- tai kinkunpaloja tai tarjota ohessa vaikkapa viipaloitua avokadoa.