Piparjuureva rieskaherkku
(kuva ja resepti: Minna Kuukka)
(Resepti 4:lle)
4 ohutta, pitkänmallista rieskanpalaa
piparjuurituorejuustoa
150 g pakkaus kylmäsavulohiviipaleita
1 punasipuli
2 tl kapriksia
1 dl juustoraastetta (emmental)
Voitele rieskat suht runsaasti piparjuurituorejuustolla. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleita sinne tänne tuorejuuston päälle. Asettele sitten leivälle myös hieman pienittyjä kylmäsavulohiviipaleita. 150 g pakkaus riittää neljään leipään. Jätä muutama viipale vielä sivuun. Ripottele leivälle kapriksia ja lopuksi hieman juustoraastetta.
Laita leivät uuniin grillivastuksen alle hetkeksi, noin 5 minuuttia, niin että juustoraaste hieman sulaa.
Revi lämmenneiden leipien päälle vielä hieman sivuun jättämääsi kylmäsavulohta ja halutessasi myös punasipulia. Nauti!
Huom. halutessasi voit korvata lohen savukinkulla