Leipäviikkoa vietetään viikolla 37, 9.–15. syyskuuta teemalla #syönkauraa.
Kaura ja kauraleipä ovat nousseet nopeasti kuluttajien suosioon hyvän makunsa ja terveellisyytensä takia. Kaurasta valmistetaan herkullista ja terveellistä leipää sekä monia muita kauratuotteita. Osa kauran kuidusta on kolesterolia alentavaa beetaglukaania, jonka ansiosta monet kauratuotteet ovat terveyden kannalta suositeltavia. Kauran kuidulla, pehmeällä rasvalla, vitamiineilla ja kivennäisaineilla on vaikutusta kylläisyyteen, vatsan toimintaan ja suoliston terveyteen, tarkkavaisuuteen ja keskittymiseen, hampaisiin, ihoon, hiuksiin, kynsiin, sydän- ja verenkiertoelimistöön sekä lihaksiin.
Materiaalina informatiivinen pöytäständi kaurasta (A4 taiteltuna) sekä #syönkauraa -juliste (A2). Materiaaleja voit tilata lomakkeella osoitteesta https://www.leipatiedotus.fi/materiaalit/tilaa-materiaaleja.html
Toimistolta on tilattavissa "some-paloja" sosiaalisen median kanaviin jaettavaksi. Ota yhteyttä toimistoon, jos haluat tilata Leipäviikkoa varten näitä materiaaleja.