Leipäviikko takaisin viikolle 37
Teemana Skarppaa leivällä
Leipäviikkoa vietetään tänä vuonna ja jatkossa viikolla 37 eli 12 - 18 syyskuuta. Leipäviikkoa päätettiin aikaistaa, jotta kaikki koulutkin pääsevät hyödyntämään teemaviikkoa. Aikaisemmin viikko jäi joissakin kunnissa syysloman jalkoihin.
Tämän vuoden Leipäviikon teema on Skarppaa leivällä. Vähähiilihydraattisten ruokavalioiden ollessa suosiossa, halutaan muistuttaa leivän hiilihydraattien merkityksestä ja niiden tarpeellisuudesta. Täysjyväleivästä saatavat hiilihydraatit pitävät veren sokeritasot tasaisena pidempään ja turvaavat aivojen energiansaannin. Lisäksi hiilihydraatit toimivat elimistön polttoaineena liikunnan aikana ja edesauttavat lihasten ja kunnon kehittymistä.