Valikko

Leipä ravitsemuksessa

Uudet ravitsemussuositukset 2014
- Mikä muuttui?

 

Kuten aiemminkin, suositusten pääpaino on terveyttä edistävän ruokavalion kokonaisuudessa. Joitakin ravintoainekohtaisia muutoksia on kuitenkin tehty, joista lyhyesti alla:

  • D-vitamiinin saantisuositusta nostettu kaikissa ikäryhmissä
  • Seleenin saantisuositusta nostettu hieman
  • Folaatin saantisuositusta raskaana oleville ja imettäville naisille nostettu
  • Suolan saantisuositusta alennettu
  • Rasvojen osuuden vaihteluvälin ylärajaa päivittäisestä energian saannista nostettu ja laadun merkitystä korostettu entisestään
  • Hiilihydraattien päivittäisen saantisuosituksen vaihteluvälin alarajaa laskettu ja kuitupitoisten ruoka-aineiden osuutta painotettu

 

Kuva: Ruokakolmio.Terveyttä ruoasta!
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta.